Dacă ești pasionat de gaming cu siguranță știi că va trebui să îți updatezi PC-ul sau laptopul pentru a fi complet mulțumit de experiență. Nu orice calculator poate să îți ofere cea mai bună experiență de joc offline sau pe site-urile de cazinouri cum ar fi Unibet Bonusuri, iar tu va trebui să scoți ceva bănuți din buzunar.

Ce componente hardware îți trebuie pentru gaming?

  • Procesor, placă de bază și memoria

Aceste componente sunt chiar inima calculatorului și fără lucruri de calitate gamingul va fi o experiență de groază. Cel mai bun procesor este cel de la Intel denumit Coffee Lake, model i5-8600K. Acesta vine echipat cu 6 nuclee ceea ce îl face perfect pentru un PC de gaming. Mai mult, nici nu va degaja multă căldură pentru că are un TDP de 95W.

Placa de bază trebuie să fie și ea performantă pentru a susține o activitate atât de provocatoare ca gamingul, dar cel mai important este să fie o piesă stabilă cu dotări foarte bune. De exemplu, modelul MSI Z730C Gaming Pro Carbon este o idee bună deoarece are 10 faze de alimentare ceea ce îl face să fie cel mai mare consumator de curent. Mai mult placa are și alte tehnologii cum ar fi un port M.2 pentr SSD-uri, SATAIII sau PCI express 3.0 X16.

Memoria RAM este extrem de importantă atunci când vrem să instalăm un nou program sau joc pe calculator. Capacitatea RAM insuficientă este cea mai des întâlnită problemă atunci când vrem să încercăm lucruri noi pe PC-ul nostru. Cele mai noi memorii RAM care au frecvențe mari și latențe bune sunt cea mai bună soluție atunci când vrei să te apuci de gaming. O sugestie ar fi un kit de RAM apreciat de mulți utilizatori cum ar fi Corsair Vengeance LPX RED, unul dintre cele mai eficiente kituri de memorie RAM.

  • Placă video, stocare, sursă și o carcasă

Când te gândești la gaming prima componentă hardware care îți vine în minte este placa video deoarece de ea va depinde dacă imaginea va fi bună sau dacă vom avea laguri în joc.

Stocarea este un alt aspect important, de aceea o sugestie ideală ar fi SSD pe port M.2 de 512 care ajută atât sistemul de operare, cât și oportunitățile de gaming. Mai mult, sursa contează și ea. O idee ar fi sursa certificată 80+ Gold oferită de Super Flower, un producător faimos și apreciat la nivel mondial.

Totuși orice calculator are nevoie de o carcasă de la NZXT pentru a avea un design futurist.