Tot ce trebuie să știi despre computere într-un singur loc, explicat pentru orice nivel de înțelegere

Calculatoarele au devenit cu siguranță lucruri de nelipsit din orice casă, birou, sau orice fel de punct de lucru. Importanța calculatoarelor este vitală zilele acestea, fiecare dintre noi ajungem să lucrăm în mod frecvent la cel puțin două calculatoare.

Este foarte important să ții pasul cu noile tendințe și apariții tehnologice din zona echipamentelor hardware, însă poate că de multe ori nu reușești să rămâi bine informat și conectat cu era digitală. De aceea te vom ajuta în cele ce urmează să înțelegi cum poți fi mereu în pas cu tehnologia fără a achiziționa mereu ultimele apariții: primul calculator cuantic și fără să cheltuiești o avere.

În primul rând trebuie să identifici pentru ce fel de activități utilizezi tu calculatorul.

Dacă îl utilizezi pentru timpul liber, atunci poate că vrei să accesezi cu el ultimile apariții din domeniul jocurilor video, VR, sau să accesezi UnibetTV live, iar în aceste cazuri îți va trebui o configurație specifică: fă-ți o selecție de jocuri și programe software pe care vrei să le accesezi cu noul computer și documentează-te la secțiunile de „requirements” din informațiile oferite de dezvoltatorul programului. În funcție de acele cerințe vei afla ce fel de configurație îți este necesară pentru profilul tău de utilizator al computerelor.

Dacă utilizezi computerul pentru business, cel mai probabil vei lucra cu documente de tip Microsoft Office și cu cel puțin un client de e-mail, cum ar fi Outlook. De obicei cerințele acestor programe software sunt mult mai joase decât cele ale jocurilor, spre exemplu. Însă trebuie să ții cont ca pentru business vei avea nevoie cu siguranță de cel puţin un program software specializat în activitatea ta de business, cum ar fi SAP, sau alte programe similare, iar pentru a te asigura ca vei putea rula fără probleme acest programe software, trebuie să ții cont de cerințele de la rubrica „requirements”.