Atunci când ne propunem să achiziționăm un laptop trebuie să luăm în calcul mai mulți factori importanți, precum bugetul disponibil, firma producătoare, posibilitatea upgradării ulterioare a acestuia, dar mai ales destinația folosirii sale. Luând în discuție acest ultim factor, vă prezentăm o clasificare a laptop-urilor și caracteristicile tehnice ale acestora, pe care trebuie să le analizați cu atenție:

Laptop pentru jocuri

Foarte mulți oameni preferă să se joace pe laptop din motive de portabilitate și comoditate, chiar dacă multe dintre caracteristicile tehnice ale unui laptop sunt inferioare unui calculator cu desktop. Cu toate acestea, ultimele generații de laptopuri pentru jocuri se apropie de performanțele unui calculator. Cea mai importantă componentă pe care trebuie să o aveți în vedere la achiziționarea unui laptop pentru jocuri este placa video. Sfatul nostru este să achiziționați un laptop cu o placă video bună, chiar dacă procesorul este mai slăbuț și nu veți fi dezamăgiți.

Laptop pentru editare video

Dacă avem nevoie de achiziția unui laptop pentru editare video, vă recomandăm alegerea unui laptop care are atât placă video bună, cât și procesorul. Mai mult chiar, dacă doriți o editare video sau foto la nivel profesionist, trebuie să țineți cont și de calitatea display-ului, ce ar trebui să dețină o rezolutie FULL HD.

Laptop pentru filme

Alegerea unui laptop pentru filme înseamnă în primul rând să alegem un laptop cu display bun și destul de mare pentru o vizionare de calitate. De asemenea, placa video trebuie să fie suficient de bună, astfel încât filmul să ruleze fără probleme.

Laptop pentru birou

Dacă dorim achiziția unui laptop pentru birou, trebuie să analizăm mai multe lucruri. Mai întâi, trebuie să vedem dacă laptopul dispune de porturi de conectivitate compatibile cu mediul de lucru, apoi să fie un laptop mai ușor de trasportat, convertibil, cu touchscreen, cu sistem de securitate performant și de dimensiuni mici. Atunci când achiziționăm un laptop pentru birou trebuie să investim și într-o geantă de cea mai bună calitate pentru a-l proteja de intemperii, șocuri sau alte incidente.

Având în vedere, în primul rând, destinația folosirii laptop-ului, mai trebuie să avem în vedere și alte detalii tehnice importante: design-ul său, calitatea și dimensiunea display-ului, dacă dispune de tastatura iluminată sau numerică, apoi materialul din care este realizat, autonomia bateriei, service-ul post achiziție, sistemul de operare încorporat, dacă poate fi îmbunătățit ulterior, dar și recunoașterea brandului producător.

Nimeni nu spune că e ușor să alegi un laptop bun, dar merită tot acest efort pentru că este o achiziție valoroasă, pe termen lung, ce ne va aduce multe satisfacții.